Filed [3.4.0.160] potential showstopper - jumping from loop cue point to cue point can stop music

Discussion in 'Archive' started by alec.tron, Jul 5, 2020.

  1. Toxicaudio

    Toxicaudio NI Product Owner

    Messages:
    50
    I can confirm this issue.
    Win10 / Traktor 3.4.0.237.
    90% of my Tracks are flac files (level 5 / 16bit) ripped from the original CDs with dbPoweramp.
    Only a view of 6000 Tracks having this problem. Some of them could be fixed by reripping them , some not.

    alec.tron: can you confirm following workaround:
    If I load the corrupt file in Deck A and leave Deck B empty , i can jump around without any issues. After loading a Track into Deck B, hit play on both Decks and jump around with Deck A , the issue occours.
     
    Last edited: Sep 27, 2020
  2. Vangelis @ NI

    Vangelis @ NI NI Team NI Team

    Messages:
    94
    Toxicaudio Can you attach some of your affected files here.
     
  3. Toxicaudio

    Toxicaudio NI Product Owner

    Messages:
    50
    Vangelis:
    I reproduced the issue today. But I accidently clicked to late on record but you can see the blurry waveform is still moving. This happens after jumping around several times with cue points.
    I can provide you the flac file. But only via private message.
     

    Attached Files:

    Last edited: Sep 30, 2020
  4. Vangelis @ NI

    Vangelis @ NI NI Team NI Team

    Messages:
    94
    Sure, you can DM here and send me a google drive link.
     
  5. Toxicaudio

    Toxicaudio NI Product Owner

    Messages:
    50
  6. alec.tron

    alec.tron NI Product Owner

    Messages:
    763
    Interesting... I just had the same sound dropout happening on 3.4.0 237 when jumping to a cue point (I do have a short video of completely blurred waveform playing through on deck A, with no sound output whatsoever. Reloading the same did not reproduce the same again though...).
    This time though:
    - on a non-corrupted track (ps - one oddity about the track, this was a 24bit, 44.1kHz flac file...)
    - just jumping from a normal cue point to another cue point
    - sound dropped out, blurry waveforms started to appear, with a small (1th grid section) under the playhead being not blurry. This cached / non blurry section then jumped forward underneath the playhead when it reached the next 1th grid section, not extending / caching the rest of the visible waveform as it usually would...( ? never seen this before...)
    - when I got the camera out, the whole waveform was all blurry already

    Very odd...

    As for:
    Dug out the old corrupted file again, and can not confirm the above. Even when Deck A is empty, and corrupted file is playing in loop, jumping out of that loop to an earlier cue point still stops sound playback, and blurry waveform continues 'playing' visually (but no sound...). So no change for me on that one. Interesting though that there's a co relation for you seemingly on that...

    Thanks @ NI folks for adding the warning when a corrupted file is loaded into a deck now.
    Makes the above issue, where the same has happened with a non corrupted flac file a tad scarier though...
    Any tips/thoughts on how to log/document this, if it ever were to happen again on a non corrupted flac file...?

    Cheers.
    c.
     
    Last edited: Sep 30, 2020
  7. alec.tron

    alec.tron NI Product Owner

    Messages:
    763
    I just had this same bug, on a non corrupt file, just while playing in 3.4.1.125 without any loop jumping whatsoever out of the blue...
    Sound stopped, and Waveform turned blurry but continued to play visually with no sound. Interstingly doubling the same track into a new deck, while it was still blurry & moving along visually, it first played for a bit with sound in the new deck, to then turn blurry as well and sound stopped there as well...
    As this is rather worrying that these seem to occur randomly...any chance you, as in NI, have more leads on what this could be as I've seen this reported by others (blurry waveforms & loss of sound...) ?

    Cheers.
    c.
     
  8. Vangelis @ NI

    Vangelis @ NI NI Team NI Team

    Messages:
    94
    Hi Alec.tron, can you send me the affected file please.
     
  9. alec.tron

    alec.tron NI Product Owner

    Messages:
    763
  10. Toxicaudio

    Toxicaudio NI Product Owner

    Messages:
    50
    Hi ,
    Regarding Post # 27 from alec.tron:
    What can I say: I am trying 3.4.1 245 and I can confirm this issue again. It is getting worse and worse.
    Tracks which never caused an issue are now stopping randomly. Blurry Waveform.Sound stopped.
     
  11. Toxicaudio

    Toxicaudio NI Product Owner

    Messages:
    50
    Attached Video shows the issue.
    0:00 -0:20 Audio stopped + Blurry Waveform
    0:24 same Track was reloaded
    random clicks in Waveform, setting a loop....
    1:32 Audio stopped + Blurry Waveform
     

    Attached Files:

  12. Vangelis @ NI

    Vangelis @ NI NI Team NI Team

    Messages:
    94
    Hey everyone, we appreciate your continued test efforts but if you are having an issue please attach the affected files and detailed repro steps. Also include any background information regarding the files, i.e.: downloaded from where? encoded by ? Any other software you are using to write metadata to the files, etc. etc. This detailed info is much more effective in helping us get to the bottom of these issues.
     
    • Like Like x 1
  13. Toxicaudio

    Toxicaudio NI Product Owner

    Messages:
    50
    Hi Vangelis,
    Track is provided by PM (please check your Inbox for downloadlink).
    Win10 20H2 Build 19042.746
    Track was ripped with dbpoweramp Version 16.6 from the original CD.
    FLAC Level 5.
    No Metadata were added or modified.