Activation on MacOs

Discussion in 'KORE' started by Kymeia, Mar 12, 2020.

  1. Kymeia

    Kymeia NI Product Owner

    Messages:
    6,227
    I have a new Mac, second hand so running Mohave. How do I activate Kore 2 on this?
     
  2. EvilDragon

    EvilDragon Moderator Moderator

    Messages:
    19,260
    Disable SIP then try to install.
     
    • Like Like x 1
  3. Kymeia

    Kymeia NI Product Owner

    Messages:
    6,227
    I'm planning to just use the software - disabling SIP on Mohave is a pain - I'll integrate it with Komplete Kontrol instead. It's activation I'm concerned about since it needs service centre still.
     
    • Like Like x 1
  4. EvilDragon

    EvilDragon Moderator Moderator

    Messages:
    19,260
    Yeah that I am not sure about.
     
  5. Paule

    Paule NI Product Owner

    Messages:
    7,326
    Kymeia, are you able to rebuild in Reaktor the Kore 8-snap-morphing-panel?
    upload_2020-3-12_19-44-17.png
     
  6. jondl_2000

    jondl_2000 NI Product Owner

    Messages:
    177
    Recently re-installed Kore2 on an 2011 MBP w/ High Sierra and had to use the previous to last update of Service Center
    Native Instruments Service Center 2.5.4 for Intel-based Mac 10.7
    to activate Kore2.

    2.6.0 would not cooperate and it's not possible to activate from Native Access (although you can add your serial number.) Don't let 2.5.4 auto-update to 2.6.0 and you should be good to go.
     
    • Informative Informative x 1
  7. EvilDragon

    EvilDragon Moderator Moderator

    Messages:
    19,260
    Except OP is talking about Mojave and SC doesn't seem to work on Mojave at all.
     
  8. Kymeia

    Kymeia NI Product Owner

    Messages:
    6,227
    Installer won't run anyway - 'Installation cannot proceed, as not all requirements were met. This product requires at least OSX 10.4.' Duh
     
  9. Kymeia

    Kymeia NI Product Owner

    Messages:
    6,227
    OK found a hack for that

    Thanks to LC
     
    • Like Like x 1
  10. jondl_2000

    jondl_2000 NI Product Owner

    Messages:
    177
    Same work around worked for me on Mojave. And he's been provided the installer work around. Hope it works for them too.
     
  11. EvilDragon

    EvilDragon Moderator Moderator

    Messages:
    19,260
    Good then!
     
  12. Kymeia

    Kymeia NI Product Owner

    Messages:
    6,227
    Managed to get it mostly installed now, including Service Centre, but some of the sound packs use a 'VISE X' installer instead of the proper Mac mpkg and won't run on Mac
     
  13. jondl_2000

    jondl_2000 NI Product Owner

    Messages:
    177
    Which sound pack installers as VISE X have an issue? All of them or some?
     
  14. Kymeia

    Kymeia NI Product Owner

    Messages:
    6,227
    All of them but I worked out what to do - you have to click on the pack and you will get a message at first saying it can't be installed due to it being unsigned. Then go into security settings and you can choose to override that message, you have to do this for each soundpack.