1. Hi everyone,

    Apple just released Logic Pro 10.5 for MacOS 10.15. We found out that Crush Pack, Mod Pack, Replika, and Replika XT will crash.

    Our teams are currently working on a fix, and we hope to have this out to you as soon as we can!

    Best wishes, 
    The NI Team

    Dismiss Notice

DJM 2000/ X1 setup

Discussion in 'TRAKTOR PRO / TRAKTOR SCRATCH PRO' started by Theo Queva, Jan 3, 2019.

  1. Theo Queva

    Theo Queva New Member

    Messages:
    4
    I have a pioneer DJM 2000 mixer and want to transition to using traktor. How would I go about setting up my DJM 2000 along with a pair of traktor control x1 as controllers? Could this even work?
     
  2. Kevin Becher

    Kevin Becher NI Product Owner

    Messages:
    164
    Had that setup for years.
    If you're not planning to use DVS, just use the internal audio interface of the DJM-2000.
     
  3. Theo Queva

    Theo Queva New Member

    Messages:
    4
    Hi Kevin, I’ve also purchased an a10 soundcard. Will this work ? Could you tell me more about how you set yours up?
     
  4. ErikMinekus

    ErikMinekus NI Product Owner

    Messages:
    749
    The DJM-2000 has a built-in soundcard, so you don't need the A10. Just install the DJM-2000 driver, plug in the USB cable and configure it in Traktor.
     
    • Like Like x 1
  5. Kevin Becher

    Kevin Becher NI Product Owner

    Messages:
    164
    A10 will only be needed when you plan to use DVS.
    Otherwise, the internal audio interface of the 2000 is fine.
     
    • Informative Informative x 1
  6. Owner

    Owner NI Product Owner

    Messages:
    425
    With TP 3? Now it should work without a external soundcard...
     
  7. Kevin Becher

    Kevin Becher NI Product Owner

    Messages:
    164
    Iirc, the audio interface is not DVS capable for the lack of channels.
     
  8. Owner

    Owner NI Product Owner

    Messages:
    425
    good to know, thanks for the input.