Having problem with my speakers while using a michrophone on KOMPLETE 2

Discussion in 'General Production Forum' started by Idan Mashilker, Apr 6, 2021.

  1. Idan Mashilker

    Idan Mashilker New Member

    Messages:
    9
    Hey Guys,

    It's been a while now that I am having this issue, and I thought it should be like this - but I understood I was wrong.

    I connected my condenser microphone to my interface, KOMPLETE 2 and turned on the 48V in order to use it and be able to be heard.

    However, 2 issues:

    1. the sensitivity is very low, even though its maximized on my computer.
    I have to turn on the GAIN all the way up in order for people to hear me.

    2. After turning the GAIN all the way up, I hear myself (on speakers and on headphones if I am using it).

    Can some one tell me what is the problem?

    I have Windows 10 system.

    Thank you!
     
  2. Uwe303

    Uwe303 NI Product Owner

    Messages:
    6,498
    Maybe something wrong with 48v phantom power. Have you tried a different cable or did you tried the mic with a different interface.

    Uwe
     
  3. Idan Mashilker

    Idan Mashilker New Member

    Messages:
    9
    No, I am using an XLR cable, and my microphone is Behringer C-1.
    I don't have a different mic :(
     
  4. Uwe303

    Uwe303 NI Product Owner

    Messages:
    6,498
    Have you any mesuring equipment a simple multimeter, to test the xlr cable? I had sometimes cables that I have to soldier myself even a soldiering station i had to repair as it was new cause a cable had not perfect contact.


    Uwe