Problem creating outputs in Kontakt 6

Discussion in 'KONTAKT' started by ZigZag007, May 22, 2019.

  1. ZigZag007

    ZigZag007 NI Product Owner

    Messages:
    2
    Hi all,

    I am having a problem setting up outputs from Kontakt 6 into my DAW (Logic Pro X). The Logic part I am ok with.

    I need to set up Studio Drummer to send different parts of the kit to separate channels etc. I've seen a few videos and it looked simple enough.

    I have an 8 x Stereo, 8 x Mono instance of Kontakt in Logic.
    In Kontakt 6's mixer, after hitting the + button I can add 8 Stereo tracks which is fine so far. The Kontakt mixer now shows 8 Stereo tracks and 4 Aux channels.

    Now when I try an add 8 mono tracks I gather I have to click on the aux 1 in the sound card / host output dropdown but none of the aux's are available. It shows me some stereos and surround channels. (see pic)

    Pretty sure I am doing something stupid but if anyone can offer a solution I'd greatly appreciate it.

    Thanks
    Steve
     

    Attached Files:

  2. Old Mike

    Old Mike NI Product Owner

    Messages:
    465
    Did you select the correct audio driver for your interface at the Kontakt settings tab?
     
  3. EvilDragon

    EvilDragon Moderator Moderator

    Messages:
    14,969
    Disregard the names of ports in [] in that menu. This is what happens when you create new outputs from scratch but don't reload Kontakt instance - plugin output names cannot be changed dynamically (IIRC). So you need to manually count till 17th entry (because you have 8 stereo channels created, that's 16 plugin outputs) and choose that as your starting point for incrementing the mono outputs.
     
  4. ZigZag007

    ZigZag007 NI Product Owner

    Messages:
    2
    EvilDragon
    Thank you SO much!! You are a genius!
    Cheers
    Steve
     
  5. EvilDragon

    EvilDragon Moderator Moderator

    Messages:
    14,969
    I'm not a genius, I just know Kontakt pretty well :)
     
  6. Dakotchrome

    Dakotchrome New Member

    Messages:
    1
    I'm having trouble trying to simply route my kontakt6 audio output channels in cubase 10. St.1 is output to 1/2 to one set of studio monitors and a stereo output channel is set to 3/4 to my other desktop monitors. Setting the output in Kontakt to either routes the signal to ST.1/2 only. Ive tried setting up different output channels in Kontakt but can't get it to work. What am I doing wrong here? Thanks for any info.